En tot slot …

… zeer veel bewondering voor de groep vrienden (begeleiders) die dit alles mogelijk hebben gemaakt! We werden opnieuw vaak aangesproken door de plaatselijke bevolking (mensen van de skiwinkels, de Zwitserse skischool, de jeugdherberg,…) om ons te melden dat ze de leerlingen van het Sint-Pieterscollege een erg aangename groep vonden. ‘De topgroep van het seizoen!’. Dit is voor een groot deel te danken aan een groep begeleiders die samen hard werken van ‘s ochtends tot ’s avonds (nauwelijks tijd voor zichzelf) en dit zeven dagen lang, eveneens tijdens de verschillende inzamelacties doorheen het schooljaar, soms op de meest drukke momenten, op maat voor deelnemers met extra zorg, af en toe ook voor een minder enthousiaste deelnemer of een deelnemer voor wie dit alles maar vanzelfsprekend is. En dit steeds met enorme (belangeloze) inzet, veel geduld, sportiviteit, samenwerking, inlevingsvermogen, creativiteit,… Er wordt soms erg veel van jullie verwacht en elke keer opnieuw slagen jullie erin om dit waar te maken! Om op de vraag van een leerling te antwoorden: ‘Verdienen jullie hier iets mee?’, hoop ik dat jullie van iedereen, die op één of andere manier te maken heeft met onze skireis, eindeloos respect, waardering en dankbaarheid krijgen.

Dankjewel! Nu dus ‘afkicken’ en genieten van een week welverdiende rust.

Erwin