Dag 7: wat een zalige afsluiter

De tijd vliegt, tikt en staat niet stil. Zeker als je met een bende tweedejaars van het SPC op skireis bent. Zulke momenten moeten we koesteren!

De skireis is een ervaring waarbij wij als begeleider en deelnemer ons beste beentje proberen voor te zetten. Van de eerste tot de laatste dag vraagt het veel energie van iedereen, maar dat is zo hard de moeite waard. We maken samen momenten die we nog lang opnieuw kunnen herbeleven. Leerlingen die voor de eerste keer in hun leven op ski’s staan, of reeds eerder geskied hebben en kunnen gaan skiën met hun vrienden. Dat zijn momenten die ze voor altijd kunnen vasthouden. Heel fijn dat onze skireis daartoe kan bijdragen.

De waarden die we elkaar willen meegeven, maken deze skireis nog specialer.

Dankbaarheid: We hebben elkaar uitgebreid dankjewel gezegd. En ook de skiwinkels voor het prima materiaal, de skischool voor de fijne en leerrijke skilessen, de chefkok en de uitbater van de jeugdherberg voor de geweldige locatie en om tweemaal per dag lekker eten op ons bord te voorzien, … 

Vriendschap: We zijn vertrokken als een groep en zijn teruggekomen als een team! Vriendelijk zijn tegen elkaar, plezier maken en elkaar helpen, samen de tafels afruimen, zorgen voor het op orde houden van het ski- en bottenkot, de douches en de toiletten, … 

Verantwoordelijkheid: Wij als begeleider hebben de ganse week rond geskied met de leerlingen om ze naar het einde toe steeds meer verantwoordelijkheid te kunnen geven. Vrijdagnamiddag en zaterdagochtend hebben ze tijdens het skispel kunnen tonen dat ze deze verantwoordelijkheid waard zijn. Er werden groepen gemaakt met een mix van alle niveaus en zo skieden ze zelfstandig rond op de piste, op zoek naar de moordenaar van Rudi. Ze leerden zich aanpassen en zorg dragen voor elkaar.

Doorzettingsvermogen: Leren volhouden, ook als het even minder gaat. En nadien trots zijn op jezelf omdat je een grens hebt kunnen verleggen. 

Openstaan voor iets nieuws: Ander eten, andere gewoontes, weg van huis, nieuwe vaardigheden, … 


Op deze manier hebben we allemaal bijgedragen tot een fantastische week. De skireis is er weer eentje voor in de boekjes. Editie nummer 16 staat in het geheugen gegrift van ons en de deelnemers. 

Op het einde van deze skireis geven we ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ aan ons allemaal, omdat we er samen een topeditie van gemaakt hebben!

Nogmaals een welgemeende dankjewel aan alle deelnemers, ouders, leerkrachten die ons geholpen hebben met de spaghettiavond, kortom, iedereen die op één of andere manier zijn steentje heeft bijgedragen tot dit avontuur!

Vele ski- en snowboardgroeten
Het skiteam


Erwin, Sofie, Rudi, Niels, Pieter, Loes, Hans, Renaud, Phil, Loïs, August en Jonathan