Voorstelling

Beste leerling, beste ouders

Tijdens de eerste week van de paasvakantie 2020 organiseren we voor de leerlingen van het tweede jaar een skireis naar het dorpje Fiescheralp dat deel uitmaakt van de Aletscharena, een skigebied in de Zwitserse Alpen. We vertrekken zaterdagavond 4 april met de bus en zijn zondagochtend 12 april terug. We logeren in een jeugdherberg gelegen op de piste. Samen hebben we zeven dagen skiplezier!

Hoe zien onze dagen eruit? Na het opstaan, genieten we van een lekker ontbijt. We maken ons snel klaar zodat we om negen uur op de piste staan om de eerste lift te nemen. Zwitserse monitoren begeleiden de verschillende niveaugroepen gedurende twee uren (samen met iemand van onze begeleiders). Daarna lunchen we in de jeugdherberg. ‘s Namiddags gaan we weer aan ’t skiën, opnieuw in onze eigen groep. Na het skiën is er tijd voor ontspanning, een douche, … tot aan het avondmaal. Tussen het avondeten en het slapengaan, plannen we een avondactiviteit (quiz, sleeën, fuifje, …). Alles wordt in goede banen geleid door een tiental leerkrachten van het Sint-Pieterscollege.

Ook snowboarders met enige ervaring zijn welkom, we hebben echter geen beginnersgroep snowboarden om het aantal groepen binnen de perken te houden. Ski- of snowboardmateriaal is in de prijs inbegrepen. Wie over eigen materiaal beschikt, kan rekenen op een korting. De reis wordt volledig gedekt door de schoolverzekering.

De prijs bedraagt €700, inbegrepen: busreis heen en terug, hotel (vol pension), skipas 7 dagen, 5 dagen 2 uur skiles door monitoren Zwitserse Skischool, ski- of snowboardmateriaal + helm (van de school), verzekering.

De betaling gebeurt in drie schijven. Een eerste betaling van €250 wordt verwacht vóór 11 oktober. Hiermee wordt de inschrijving bevestigd. Het tweede bedrag van €250 schrijft u voor 3 januari over. Het resterende bedrag verwachten we op 6 maart. Om de prijs te drukken, is het de bedoeling dat de deelnemers een stukje van hun reis terugverdienen door deel te nemen aan de spaghettiavond van vrijdag 14 februari en aan nog minstens één van volgende initiatieven: zaterdag 16 november: wafelverkoop, zaterdag 25 april: carwash. Wij verwachten dat iedereen hieraan deelneemt. Het bedrag dat achteraf overblijft, wordt teruggestort. Bij annulering wordt in geval van heirkracht het betaalde bedrag volledig teruggestort. In alle andere gevallen wordt, indien een plaatsvervanger voorhanden, een administratieve som van €50 ingehouden.

Het deelnemersaantal is beperkt (grootte bus, grootte groep, …). Als er meer inschrijvingen zijn, wordt er geloot en is er een reservelijst. Het online inschrijvingssysteem (voor skireis en fietstocht) wordt hieronder en in elke klas van het tweede jaar uitgelegd.

Voor verslagen en foto’s kan je op onze blog terecht.

Beste leerling, wil je leren skiën of kan je al skiën of snowboarden en doe je niets liever, dan is dit zeker iets voor jou!

HOE INSCHRIJVEN?

Beste leerling

Na het lezen van beide voorstellingsbrieven kan je jezelf vanaf woensdag 25 september online inschrijven voor de fietstocht en/of de skireis. Om zoveel mogelijk leerlingen een kans te geven om aan minstens één van beide initiatieven deel te nemen, gebeurt de inschrijving op hetzelfde tijdstip.

Je vindt de link naar het online inschrijvingsformulier terug op onze schoolwebsite, www.sintpieterscollege.be. Via de startpagina doorklikken naar “projecten”, “buitenlandse reizen”en “inschrijven fietstocht/skireis 2020”. Vul je voornaam, naam, klas en nummer in, maak je keuze tussen de fietstocht of de skireis en vink eventueel de bijkomende stellingen aan. Vergeet het ingevulde formulier niet in te sturen. Dit is mogelijk tot dinsdag 1 oktober 2019 vóór 20u00.

De inschrijving is geldig na eventuele loting en na betaling van het eerste bedrag.

Sportieve en vriendelijke groeten

Michael Nuyts en Erwin Huybens 

erwin.huybens@spc.ksleuven.be     
0478 31 70 19
verantwoordelijke organiserend skiteam


Download document