Verslagen wafelverkoop 22 november

Vandaag was het zover. De wafelverkoop werd een feit. Zaterdag 22 november kwamen handenvol kinderen, vloekend en huilend, uit hun geliefde bed. We gingen van man tot vrouw, van bejaarde tot kleuter, van jongen tot meisje, van klein tot groot en van dik tot dun om, je gelooft het niet, wafels te verkopen. Niet dat we dat echt heel graag doen, zo slenteren, ’s morgens om 9u. Maar we moeten uiteindelijk wel iets doen om geld in het laatje te krijgen.

Toen we aankwamen konden we direct luisteren naar een openingsspeech van onze leerkrachten. De honderden wafels moesten uit hun mooie doos, onze boodschappenzakken in, zodat we over Leuven konden uitzwermen. Het moeilijkste was nog de verdeling van wie bij wie zat.  Het leek dat ik uren moest zoeken, maar toen had ik een partner gevonden en konden we de stad in.

De verkoop begon zoals ik verwacht had, veel mensen maar weinig wafels. Het eerste uur verkochten we niets. Eigenlijk hadden we dat wel kunnen verwachten, wie wil er nu om 9u wafels kopen, wanneer je net ontbeten hebt? Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk verkocht ik er dan toch. Na verloop van tijd ging het al beter, veel beter. Ik verkocht tientallen pakken wafels en vermaakte me uitstekend met geld tellen.

Al bij al was het wel een geslaagde verkoop. Tot zo ver, dé wafelverkoop, de eerste activiteit van de skireis.

Brent  2I


Op zaterdag 22 november moesten we wafels verkopen om geld in het laadje te brengen voor de skireis. We moesten om 9 uur ’s morgens op school zijn. In groepjes van twee trokken we de stad in. Elk groepje had 30 pakken wafels bij. Om 13u30 moesten we weer op school zijn maar in de tussentijd mochten we terugkeren om wafels bij te halen. Op het einde werd al het geld geteld en keerden we naar huis terug. Hopelijk heeft deze actie een mooie som opgeleverd!

Lukas 2D